Skak er et af verdens ældste spil

Som et af verdens ældste spil er skak et af de mest strategisk krævende spil på trods af hvor enkelt spillet er bygget op. Det er synd hvordan et genialt spil som Skak drukner lidt i den massive udgivelsesstorm af spil til computer, konsoller og tablets, hvor de helt enkle og basale spil bliver glemt af ungdommen.

Skak er et utroligt fascinerende spil, hvor det kræver, at man tænker langt og hele tiden prøver at forudsige modstanderens næste træk. Det er ærgerligt, at der ikke fra forældres side bliver lagt mere vægt på at give deres børn spil og legetøj, som de samtidigt kan lære noget af. Evnen til at tænke skridtet længere frem kan i den grad hjælpe børnene med at løse mere komplicerede opgaver, når det kommer til skolen. De vil på denne måde være godt rustet til mødet med skolen og kunne formå at uddanne sig godt.

Det er ikke nok i sig selv at spille Skak, men den mentale udfordring, som spillet tilbyder, er en god måde at spendere tid sammen med sit barn. Kvalitetstid kan ikke undervurderes, og hvis det kan foregå uden hjælp fra nogen elektroniske apparater er man kommet rigtig langt.

Sidder du nu og tænker, at du godt lige kunne klare et spil skak, men er du lidt usikker på reglerne, kan du sikkert finde dem her hos spillemagasinet.dk, hvor de har samlet reglerne til en hel masse forskellige brætspil.

 

 

1 Comment

  1. Hans says:

    Jeg er helt enig. Skak er simpelthen et genialt brætspil, som mange flere brude give sig i kast med. Det er udfordrende for både den matematisk/logiske del af hjernen og udfordrende for koncentrationsevnen. Så der er masser af fordele ved et godt spil skak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *