Hævede fødder i fly

Jeg rejser en del i forbindelse med mit job og booker altid mine flybilletter på rejsepriser.dk. Når jeg flyver særligt længere afstande, har jeg tendens til at få væske i mine fødder og ben, og det gør ondt og ser heller ikke særligt pænt ud. Ydermere kan der være en risiko for en blodprop i benene, så det er med at tage sine forholdsregler. Hvad kan man så gøre?

Det er et must at bruge kompressionsstrømper. De forhindrer ophobning af væske i benene. Og skal man sove undervejs på en lang flyvning, er de et absolut must. Undgå almindelige strømper under flyvningen.

 

Ellers skal du sørge for at bevæge dig. Kom op at stå, og bevæg dig rundt. Du kan også sidde og vippe med fødderne op og ned og køre dem i cirkler, så du holder cirkulationen i gang. Kom gerne op at stå hver time.

 

Du kan også holde dig fra salt i din kost et par dage før, da salt er med til at ophobe væske. Sørg også for at have drukket masser af vand op til din rejse – gerne et par dage før – så du ikke starter ud med at være dehydreret. Et andet plus ved at drikke masser af vand er, at du så også kommer op at stå, når naturen kalder.

 

Er der trangt med plads, så sørg for at have din bagage over dig i stedet for foran dine fødder, så du kan bevæge dine fødder så meget som muligt.

 

Sørg for ikke at lægge fødderne over kors, så du ikke forhindrer cirkulationen yderligere. Og hvis du virkelig vil forkæle fødderne, kan du tage et par virkeligt gode hjemmesko på. Dem kan du købe her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *