Videoovervågning og sikkerhed

Nu om dage anvendes videoovervågning mange steder. Vi ser dem på offentlige gader og veje, i gågader, på togstationer og i butikker. Vi føler at de er der for at holde øje med os, og på samme tid passe på os. Videoovervågning er nemlig effektiv i kampen mod kriminalitet. Med videoovervågning kan man komme ulovligheder i forkøbet, da kriminelle er klar over den risiko, der følger med, når man gør noget kriminelt, og det bliver fanget på videokamera.

Overvågningsfilm spiller nemlig en stor rolle i opklaring af sager, når det kommer til kriminalitet. Det kunne fx være hærværk på bygninger eller skure, overfald på gaden, tyver eller indbrud. Der er mange ting videoovervågning sørger for at beskytte os imod.

Hjemmet og videoovervågning

I det private hjem kan man også øge sikkerheden og tryghedsfornemmelsen med videoovervågning. Også her vil det have en præventiv effekt overfor fx indbrud eller generelt ubudne gæster.

Når det kommer til at sætte videoovervågning op på sin egen matrikel, er der nogle regler, der skal overholdes. Fx er det ikke overalt man må overvåge. Man skal sørge for at overvågning kun sker på ens egen grund. Kameraet må ikke vende ud imod offentlig gade eller ved, hvor der er normal færden. Så hav dette i baghovedet, når du sætter kameraet op i indkørslen.

Derudover gælder der, at folk der færdes i dit hjem, skal give samtykke til overvågningen. Det kunne fx være du havde en barnepige ansat. I dette tilfælde skal vedkommende altså underrettes om overvågningen.

cctv-control-room-720

Man er ikke forpligtiget til at skilte med videoovervågning i sit hjem, men dette kan man lige så godt gøre. Hvis man har et skilt, hvorpå der står at der er kameraer ophængt, eller lignende, for at indikere der er overvågningen, vil det forstærke den forebyggende effekt, da evt. indbrudstyve nemmere kan se det på denne måde.

Med nogle typer af overvågningskameraer, kan du koble dig på dem via din telefon. Det er de såkaldte Ip-kameraer, der tillader dig at få dem vist over internettet. På denne måde kan du overvåge huset, selvom du er væk fra det. Hvis du er mere interesseret i videoovervågning, og overvågningskameraer, så kan du se mere hos CC-Trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *