Få fuld effekt af din styrketræning med korrekt teknik

Træning er sjovt, udfordrende, spændende og ikke mindst effektivt. Såfremt du altså træner korrekt.

Skal din træning være effektivt, og skal du opnå de ting, du ønsker, så skal den være planlagt korrekt. Herudover skal du følge din træning, være konsekvent og holde en fornuftig progression og løbende fremgang i din træning.

Men herudover så SKAL din teknik være korrekt – og det er lige præcis, hvad denne artikel skal handle om.

Øvelsesteknik betyder alt

Din teknik i diverse øvelser er uhyre vigtig af flere årsager; men primært for at du undgår uhensigtsmæssige skader, og samtidig så du får det meste ud af din træning. Er din teknik ikke optimal, så spænder du helt simpelt ben for dig selv i forhold til at opnå fuld effekt af din indsats, og ligeledes øger du risikoen for at løbe ind i dumme skader.

Du bør derfor altid prioritere din teknik i de øvelser, der indgår i dit træningsprogram. Faktisk bør det være det allerførste, du bruger din energi på – også før du bruger en masse tid og kræfter på at planlægge og strukturere din træning. Hvis ikke din teknik er i orden, så gør din planlægning nemlig hverken fra eller til. Så teknik før alt andet. Punktum.

Sådan gør du

For at lære korrekt teknik i diverse øvelser, kan du vælge at gøre flere ting; hvoraf det absolut bedste valg er, at få hjælp fra en dygtig personlig træner.

En personlig træner kan hjælpe dig ”hands-on” med at få rettet din teknik, så den kommer til at sidde lige i skabet. En dygtig træner er ekspert i at give dig de rigtige pointers og ved, hvad der skal rettes ved din teknik – og vigtigst af alt hvordan, det skal rettes til.

Personlig træning er uden sammenligning det bedste valg i forhold til at få styr på din øvelsesteknik, da det helt simpelt er den mest sikre vej.

Der findes dog et alternativt; selvhjælp.

Selvhjælp betyder som navnet antyder, at du hjælper dig selv. Det vil sige, at du gør hvad du kan for at tilstræbe dig den bedst mulige teknik på egen hånd.

Og hvordan gør du så det?

Jo – du finder kort og godt et sted at gå til, hvor du kan finde instruktion og vejledning, som du kan læne dig op ad. Et godt eksempel herpå kunne være Fit Project øvelsesbibliotek, hvor du kan finde videoer og beskrivelser af stort set alle nødvendige styrkeøvelser – og ikke mindst instruktion til, hvordan du udfører dem.

Du bør dog altid være opmærksom på, at det tager tid at få din teknik til at spille et-hundrede-procent, og det er uanset hvad og hvordan, du får hjælp. Ligeledes skal du naturligvis være klar over, at en personlig træner altid vil være en større hjælp end instruktionsfilm – både i forhold til at rette din teknik, men ligeledes i forhold til at få styr på resten af din træning samt din motivation.

Når din teknik begynder at være optimalt, så er næste skridt at give dig i kast med effektiv træningsplanlægning – men det må vente til en anden gang!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *