Er det sikkert i Tyrkiet?

Min mand og jeg har netop købt flybilletter til Tyrkiet. Vi er så heldige, at vi har lånt en kollegas lejlighed i en uge, så det var bare at finde billige flybilletter til Tyrkiet, og det var ikke så svært, og rejsen var arrangeret 🙂 Vi fandt faktisk returbilletter til under 600 kroner på rejsepriser.dk: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/tyrkiet/

 

Jeg er dog lidt bekymret for tyveri og røveri, da jeg har læst, at dette er stigende i de større byer – særligt Istanbul og Izmir, og vi skal til Istanbul. Der meldes også om tricktyverier

– eksempelvis af kreditkort. Man advarer også om at tage imod mad og drikke fra fremmede, da der kan være kommet bedøvelsesmidler i, så det vil vi naturligvis holde os fra.

 

Hvad kan man så gøre for at sikre sine værdier? Jeg har en god ven, der er meget rejsevant, og han har givet os nogle gode råd med på vejen:

 

  • Undgå at gøre dig selv til et mål. Bær ikke fancy tøj og smykker.
  • Vær om dig ved check in i lufthavnen og hotel etc. Hav altid din bagage hos dig.
  • Har du en bærbar computer med, så send den ikke gennem scanneren i lufthavnen, indtil du er parat til at gå igennem selv. Der kan være nogen, der snupper den på den anden side.
  • Bær en pengekat, hvor du har alle dine vigtige ting som ekstra kontanter, kreditkort, pas etc. Denne har du inde under tøjet så hvis din taske bliver stjålet, har du stadig dine vigtigste dokumenter og kort.
  • Tæl ALDRIG dine penge offentligt. Det er en invitation til at blive røvet.

 

Nu skal man jo huske at nyde ferien i Tyrkiet. Det er dog altid godt at være smart og tage sine forholdsregler, så det vil vi gøre. God sikker ferie til jer alle! Og hils lige nede i Antalya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *